• 0532 666 63 92
  • info@antalyawebajans.com

Blog Sayfası Açacaksanız Mutlaka okuyun

Blog Sayfası Açacaksanız Mutlaka okuyun

İyi Bir Blog Sayfasını Nasıl Yapabilirim?

İster kişisel bir blog isterse de bir şirket blogu açma hedefiniz olsun kendinize ilk soracağınız soru iyi bir blog sayfası nasıl yapabilirim olmalıdır. Öncelikle neden blog sahibi olunur buna bakalım.

Para kazanmak: Bir çok kişi kişisel blog açarak para kazanmanın hayalini kurmaktadır. Amerika’da sadece blog yazarak geçimini sağlayan bir çok insan vardır. Ülkemizde çok az sayıda olsa da buna benzer örneklere rastlamak mümkün. Bir blog açarak Google Adsense reklamları ile, ürün tanıtımları ile veya tanıtım yazıları ile para kazanabilirsiniz.

Trafik, SEO ve Satış : Eğer ürün ve hizmetlerinizi tanıttığınız bir şirket web siteniz varsa mutlaka bu siteniz altında bir blog olmalı. Ürün ve hizmetlerinizle ilgili kullanıcıların işine yarayacak bilgiler vermeniz hem web sitenizin Google gözünde değerini arttıracak yani SEO’ya faydası olacak hem de sitenize trafik sağlayacaktır. Google’dan güneş yanıklarına karşı nasıl korunacağına dair bir bilgi arayan kullanıcıya eğer blogunuzda bu konuda bilgilendirici bir makale sunmuşsanız, sitenizin ana sayfasını ziyaret edip bir güneş kremi satın alabilecektir.

Blog sayfası açmaya karar verdikten sonra işin alan adı (domain), barındırma (hosting), blog alt yapısı (Wordpress) vb. teknik konulara burada değinmeyeceğiz. Yazımızın hedefi daha kaliteli bir blog nasıl oluşturabilirsiniz.

Öncelikle iyi bir blog için şu önerilerimizi göz önünde bulundurun.

Nişinizi bulun: Bir niş alan seçip o konuda blog yazmak istiyorsanız kendinize iyi bir alan belirlemiş olacaksınız. Örneğin genel bir yemek blogu yerine sadece sütlü tatlı tarifleri vereceğiniz bir blog gibi.

Okuyucu kitlenizi tanımlayın: Niş alanı belirledikten sonra blogunuzu kimin okuyacağını bilmelisiniz. Bilmelisiniz ki ona göre içerik üretebilesiniz.

Bir değer katın: Blogunuzda oluşturduğunuz içerikle insanlara bir değer katmalısınız. Her yerde bulunabilecek alelade bilgileri okumak kimsenin hoşuna gitmez. Bir değer katmalı bir fark oluşturmalısınız.

Özgün olun: Farklı olmak her ne kadar özgün olmaksa da , kendinizden bir şeyler katmak bir sitil oluşturmak sadık bir takipçi kitlesi edinmenize yol açacaktır.

İlginç olun: İlginç, esprili içerik oluşturun. İnsanların okumaktan zevk alacağı içerikler olsun.

Dürüst olun: İnsanlara yalan söylemeyin, kendiniz olun ya da hayatta kullanmayacağınız bir ürünü sırf blogunuza reklam verdi diye insanlara tavsiye etmeyin.

Zaman ayırın: Blog yazanların en büyük yanlışlarından biri bir kaç yazı yazdıktan sonra aylarca bir daha yazmamalarıdır. Belirli periyotlarla yazın ki hem Google botları hem de takipçileriniz sizi unutmasın.

Vizyon: Blogunuzun görünümü önemlidir. Bunun için ücretsiz temalar kullanabileceğiniz gibi, çok düşük ücretlere çok güzel görünümlü temalar satın alabilirsiniz.

Biz deyin: Yazılarınızda, açıklamalarınızda ve sosyal medya paylaşımlarınızda biz dilini kullanın. Kişisel bir blogunuz olsa da insanlar hep ben ben diyen birinden hoşlanmaz.

Sosyal medya: Kitlenizle bağlantı kurmak için sosyal medyayı kullanın. Özellikle Facebook, Twitter ve Instagram bu konuda en önemli mecralardır.

Negatif eleştirileri görmezden gelmeyin: Hakaret ve aptalca sorular içermedikten sonra yazılarınıza yapılan negatif eleştirileri hoş karşılayın. Uygun bir dille cevap verin. Blogunuzda yapılan her yoruma en kısa zamanda cevap vermeye çalışın. Blogunuzda çok yorum olması yine SEO açısından olumlu bir durumdur.

Araştırmadan yazmayın: Yazılarınızın hepsi için ciddi emek harcayın, bir konuyu araştırmadan çala kalem yazmayın. Zaten bunlar anlaşılır ve blogunuz İnternet uzayında bir çöplük olarak kalır.

Basit olun: Yazdığınız içerikler basit ve anlaşılır olsun.

Resimleri kullanın: Yazılarınızı telifsiz resimlerle süsleyin. Daha ilgi çekici olacaktır.

E-posta listesi oluşturun. Blogunuzda kişilerin kendi istekleriyle kayıt olacağı bir e-posta aboneliği başlatın. Böylelikle ileride kampanyalarınızı duyurmak için elinizde hazır bir veri olacaktır.